Sayfalar

10 Şubat 2014 Pazartesi

Kerevizli Mercimek Çorbası

Kış aylarının vazgeçilmezi leziz mi leziz enfes vitamin deposu misss gibi kerevizli mercimek çorbası. Hani derler ya ne yapsam kereviz yemiyorlar diye. İşte bu güzel bir çözüm yoludur. Kereviz çorbanın içinde belli belirsiz bir baharat edasıyla tadılmaktadır. Üstüne bolca pul biber ekmenizi tavsiye ederim.
Malzemeler
1 su bardağı kırmızı mercimek
1adet orta boy kereviz
1 adet orta boy havuç
2 çorba kaşığı pirinç
1 çorba kaşığı domates salçası
1 çorba kaşığı tereyağ
3 çorba kaşığı sıvı yağ
Tuz,nane ve arzu edilen baharat çeşitleri
6 Su bardağı Et/Tavuk Suyu
Yapımı
Mercimek ve pirinç tel süzgeç içinde yıkanır suyu süzülür.
Soyulup temizlenen havuç ve kereviz rendelenir.
Tüm malzemeler tencereye alınıp üzerine 6 su bardağı et suyu ya da su eklenip pişmeye bırakılır.
Ayrı bir tavaya sıvı yağ ve tereyağ eklenip kızdırılır. Üzerine salça ve baharatlar eklenip karıştırılır.
Pişen çorba üzerine terbiyesi de eklenip tel çırpıcı ile çırpılarak ocaktan alınır.
AFİYET OLSUN...