Sayfalar

12 Şubat 2014 Çarşamba

Bulgurlu Köfte


Malzemeler
1 su bardağı ince bulgur
1 su bardağı kaynar su
3 yemek kaşığı un
2 yemek kaşığı salça
1 yemek kaşığı sıvı yağ
1 yumurta 
Tuz ve istenilen baharatlar
1 kase yoğurt ve 3 diş ezilmiş sarımsak
1 yemek kaşığı tereyağ ve 1 yemek kaşığı salça
Yapımı
Köfte için gerekli olan bulgur bir kap içinde kaynar su ilave edilerek kapağı kapatılarak 5 dakika şişmesi için bekletilir.
Ayrı bir kap içinde un, tuz, salça,yumurta ve sıvı yağ karıştırılıp şişen bulgur üzerine eklenip macun kıvamı alana kadar yoğrulur ele yapışmayan kolay şekil alana dek yoğrulmaya devam edilir.Un eklenip katılaştırılabilir yada su eklenip yumuşatılabilir.
Macun kıvamını alan bulgur dan misket büyüklüğünde parçalar koparılıp yuvarlanır geniş bir tencerede kaynamakta olan suya köfteler atılıp 5 dakika pişirilir.
Üzeri için sarımsaklı yoğurt ve salçalı sos ile servise hazır bulgurlu köftemiz.
AFİYET OLSUN...