Sayfalar

6 Ocak 2014 Pazartesi

Tek Lokmalık Dereotlu Peynirli Poğaça


Aslında blogda bir çok peynirli poğaça tarifimiz var ama bu yaptığım eve gelen misafirler tarafından çok beğenildiği için paylaşmak istedim. Çok kolay yapabileceğiniz bir tarif. Üstelik mayalı poğaçalar gibi beklemek de gerekmiyor.

Malzemeler

2 Yumurta (1 yumurtanın sarısını ayırın)
150 Gr Tereyağ
1 Çay  Bardağı Zeytinyağ
1 Çay Bardağı Yoğurt
1 Tatlı Kaşığı Sirke
1 Tatlı Kaşığı Şeker
1 Tatlı Kaşığı Tuz
1 Avuç Dereotu
100 Gr Beyaz Peynir
1 Adet Kabartma Tozu
5 Su Bardağı Un

Yapılışı
Yumurta ve oda sıcaklığındaki tereyağını çırpın ve krema kıvamına getirin. İçine sıvı yağ,sirke ve yoğurdu ekleyin. Unu kabartma tozu ile birlikte eleyip bu sıvı karışımın üstüne kontrollü olarak ekleyin. Ele yapışmayan yumuşak bir hamur olacak. İnce ince kıydığınız dereotunu da hamura katıp biraz daha yoğurun. Hamurdan cevizden daha küçük parçalar alın içine peynir koyup kapatın. Kıyır kıyır olacağı için tek lokmalık poğaçalar yapmaya özen gösterin. Yağlı kağıt serdiğiniz tepsiye dizin. Minik poğaçaların üstüne yumurta sürün 175 önceden ısıtılmış fırında altı üstü kızarıncaya kadar pişirin.
NOT: Çok çabuk pişiyor ve sıcakken enfes oluyorlar. Bu yüzden hazırladığınız tepsiyi misafirleriniz geldiğinde bile fırına sürebilirsiniz.

Afiyet olsun