Sayfalar

9 Ocak 2014 Perşembe

Sebzeli Kızarmış Yumurtalı Çin Eriştesi


Çin yemeğini yemeyi sevdiğim kadar elimdeki imkanlarla yapmayı da seviyorum. Çinliler bu eriştenin türevlerini sabah kahvaltısı öğle yemeği akşam yemeği hiç farketmez her öğün yiyebiliyorlar. Sonra farkettim ki ben de Çinliler kadar çok yiyebiliyorum.

Malzemeler

1 Paket Erişte (Noodle deniyor kişi sayısına göre 1 kek bir kişi gibi düşünün)
2 Adet Havuç
1 Adet Kabak
1 Adet Pırasa
1 Yumurta
1 Kaşık Susam Yağı (Yoksa sıvı yağ)
Soya sosu

Yapılışı
Öncelikle erişteyi sıcak suyun içine bırakın ve 10 dk kadar beklerin. Eriştemiz hazır olurken sebzelerden havuç ve kabağı temizleyip rendeleyin. Pırasayı kibrit çöpü gibi uzunlamasına doğrayın. Tavaya (wok tava varsa daha kolay) susam yağını ve sıvı yağı karıştırıp koyun (susam yağı adı farklı gelebilir az koymanızda fayda var) yüksek ısıda sebzeleri sallayarak sote edin. Bu arada bir kaseye kırıp çırptığınız yumurtayı sebzelerin üzerine ekleyin. Yumurtalar pişince tahta bir spatula ile yumurtayı minik parçalara ayırın. Suyunu süzdüğünüz erişteyi ekleyin üzerine 4 çorba kaşığı kadar soya sosu ekleyip tavayı sallayarak karıştırın. Böylece erişte soya sosunu iyice içine çeksin.
Afiyet olsun