Sayfalar

29 Ocak 2014 Çarşamba

Pratik Biberli Tavuk Sote


Eğer zamanınız kısıtlı ise. Bu bir kurtarıcı tariftir. Her halükarda sevilir ve toplam 15 dakikanızı alır.Çalışan insanların kurtarıcısı tavuk. Yapımı son derece basit o yüzden Hemen anlatayım. Öncelikle tavuğun göğüs etini yıkayıp küp şeklinde kesiyorum. Kişi sayısına göre rahatlıkla ayarlayabilirsiniz. Kırmızı biber ve yeşil biberi de doğruyorum. Zeytinyağ koyup hele wok tavanız varsa işiniz daha kolay. Yoksa teflon tavada olur. Yağı kızdırıp eti içine atın ve sallayarak etin dışının beyazlaşmasını sağlayın böylece suyunu salıvermeyecektir. Biraz piştikten sonra doğradığınız biberleri ekleyin. Nar gibi kızarınca da tuz ve karabiber ile çeşnilendirip ocağın altını kapatın. İşte bu kadar basit ama leziz bir tavuk yemeği.
Afiyet olsun