Sayfalar

3 Ocak 2014 Cuma

Galeta unlu poğaça

Malzemeler
1 su bardağı ılık süt
1 su bardağı ılık su
1 su bardağı sıvıyağ
1 çorba kaşığı tereyağ
1 yumurta
1 paket instant maya
2 tatlı kaşığı tuz ( silme )
1 çorba kaşığı şeker
Aldığı kadar un (5 - 5,5 su bardağı )
Üzeri için
Galeta unu
Yapımı
Hamur için gerekli olan tüm malzemeler geniş bir kap içinde karıştırılır un azar azar ilave edilir kulak memesi yumuşaklığında hamur elde edilir.
30 dakika üzeri örtülüp dinlendirilir. 
Hamurdan yumurta büyüklüğünde bezeler kopartılıp yuvarlanır. 
Galeta ununa bulanan hamur Tepside 10 dakika dinlendirilir.
180 dereceli önceden ısıtılmış fırında altı üstü kızarana kadar pişirilir. 
AFİYET OLSUN ...