Sayfalar

13 Ocak 2014 Pazartesi

Fırında Soslu Levrek


Bu levrek nasıl güzel nasıl leziz bir tarif anlatamam. Ben daha önce Numnum Cafe de yemiştim ve ben bunu yaparım ya deyip deneme yanılma yöntemi ile yaptığım ama en sonunda aynı lezzeti yakaladığım bir tariftir.

Malzemeler (2 Kişilik)

2 Adet Levrek (Alırken fileto yaptırabilirsiniz sizi epeyce kılçık ayıklama zahmetinden kurtarır)
1  Adet Orta Boy Soğan
2 Adet Domates
2 Diş Sarımsak
2 Tatlı Kaşığı Doğranmış Yeşil Zeytin
1 Tatlı Kaşığı Kapari
2 Çay Kaşığı Şeker
1 Çorba Kaşığı Sirke
1 Adet Limon Suyu
Kekik, Karabiber, Tuz ve Zeytinyağ

Yapılışı
Önce temizlenmiş levreği sıvı yağa bulayıp fırın kabımızın içine yerleştirelim. Fırında bir 15 dk kadar pişmesi gerekiyor. Balık pişerken diğer yanda bir tavada sosunu hazırlayalım. İnce kıydığımız soğanları sıvı yağda soteleyip üstüne domatesi ve yine ince kıydığınız sarımsağı ekleyelim. Domates diriliğini kaybedince zeytin ve kaparileri ekleyin. Sonra da şekeri,sirkeyi, limon suyunu ve yarım çay bardağı kadar sıcak suyu ekleyin . Sosumuz bir 2 dk kadar kaynayınca hazır demektir. Fırın kabımızın içindeki balıkların üstüne bu yaptığımız sosu dökün ve biraz da kekik ekin. Tekrar fırına yerleştirin. bir 10 veya 15 dk kadar da sosu ile birlikte pişirin.
Afiyet olsun