Sayfalar

9 Ocak 2014 Perşembe

Bol Limonlu Pırasa Çorbası



Kış sebzelerini seviyorum. Kışın sıcacık çorbaları da seviyorum. Sonunda bol limonlu acılı bir pırasa çorbası yaptım ki tam içerken ohh dedirtecek türden. Tarifi ise son derece basit.

Malzemeler
1 Adet Pırasa
2 Adet Havuç
4 Tatlı Kaşığı Arpa Şehriye
4 Su Bardağı Tavuk Suyu (Yoksa sadece su da kullanabilirsiniz)
1 Çorba Kaşığı Salça
1 Limon
1 Yumurtanın Sarısı
Tuz, Pul Biber, Maydanoz (Süslemek için)

Yapılışı
Pırasayı ince ince doğrayın. Havucu rendeleyin. Tencereye biraz sıvı yağ koyup pırasa ve havucu kavurun. Üstüne salçayı ekleyip kavurmaya devam edin. Sıcak tavuk suyu ve şehriyeyi de katıp ocağın altını kısın. Şehriyeler piştiğinde çorbanızda hemen hemen hazır demektir.
Bu arada cam bir kasede çorbanın terbiyesini hazırlayın. Yumurtanın sarısını bir limonun suyu ile çırpın. Kaynayan çorba tenceresinden kaşık kaşık suyu yumurtanın üzerine ekleyerek yumurtayı ılıtın ve çorbanın içine katın. Biraz daha karıştırarak kaynatın. Ekşili güzel çorbanız oldu.

Afiyet olsun