Sayfalar

9 Aralık 2013 Pazartesi

Zebra kek detaylı ve resimli tarifi


     Kek yapmayı zevkli hale getirip bir çok püf noktasını içinde barındıran lezzeti ve görüntüsü ile zebra kek tarifim sizlerinde beğenerek yiyeceğiniz çay saatlerinde sunum sofralarınızı etkileyici hale getirecek görsellikte kek için buyrun tarif...
Malzemeler
4 adet yumurta ( dolaptan çıkarılıp oda sıcaklığında 20 dakika bekletilmiş )
1 su bardağı toz şeker
1 su bardağı süt
1 su bardağı sıvı yağ
2 su bardağı un
1 paket kabartma tozu 
1 paket vanilya
2 çorba kaşığı kakao
Hazırlanışı
Çırpma kabında yumurta ve şeker mikser ile köpük köpük olana kadar yüksek devirde çırpılır.
Üzerine süt ve vanilya eklenip çırpmaya devam edilir.
Un elenerek eklenir,kabartma tozu elenerek eklenir ve bir müddet daha çırpılır.
Elenmeden ilave edilmemesi gerekiyor yoğun olarak değil toz halinde çırpılması için.
Hazır olan kek hamuruna sıvı yağ eklenip en fazla 10 saniye daha çırpılır.
Hamur 2 eşit parçaya bölünür yarısına kakao eklenip karışım mikser ile bir müddet daha çırpılır.
Kek hamurumuz hazır.
Kullanılacak borcam yada tepsi yağlanır.Bu arada fırın ısınması için ayarlanır 160 dereceyi geçmemek gerekiyor.

Yağladığım borcama sırası ile ortasına 3 çorba kaşığı sade kek hamuru,onunda üzerine 3 kaşık kakaolu kek hamuru ekleyerek 2 eşit parçaya böldüğüm hamur bitene kadar devam ettim.Sürekli ortaya eklenerek devam  edilir hamur.

Kürdan yardımıyla ortasından başlayarak borcamın kenar çerçevesine kadar çok derine inmeden sırası ile çizikler attılır.


Şimdi tam tersini yapıp borcamın kenar çerçevesinden ortasına kadar dilimlenmiş görüntünün ortasından çizikler atılır çok derine inmeden.

160 dereceye ayarlanılan fırında 45 dakika boyunda fırın kapağı açılmadan pişirilir.
Zebra kekimiz hazır.
AFİYET OLSUN...