Yumurtalı Kızarmış Pilav ya da Egg Fried Rice mı Desem


























Bu pilav Çin mutfağına aittir. İsmi her ne kadar tuhaf gelse de bizim damak tadımıza gayet uygun olduğunu düşünüyorum. Hatta pilavın içinde yumurta iiiyyyy yapabilirsiniz ama öncelikle bir kez olsun denemenizi tavsiye ederim . Sonuca siz de çok şaşıracaksınız.
İnternette egg fried rice olarak arama yaptığınızda karşınıza bir çok farklı tarif çıkacaktır. İçine kattıklarınız sizin hayal gücünüze kalmış. Ama yumurta (isminden anlaşıldığı üzere) mutlaka okunuyor. Bir güzel yanı da evde kalan pilavı değerlendirmek için çok kolay bir yol. Kendi başına ana yemek olarak yenebilir veya yanına güzel haşlanmış bir sebze ile de servis edebilirsiniz. Hemen burada Guardian gazetesinde yayınlanan tarifini de ekleyim.    http ://www.theguardian.com/lifeandstyle/wordofmouth/2012/jan/19/how-to-cook-perfect-egg-fried-rice

Gelelim tarife

Malzemeler

1 Su bardağı Pirinç
2 Su bardağı Sıcak Su
(ya da evde daha önceden pişirdiğiniz pilavdan arta kalan kısım)

2 Adet Yumurta
1 Adet Kırmızı Biber
3 Adet Yeşil Soğan
3 Dilim Hindi Füme
3 Yemek Kaşığı Soya Sosu
Tuz (kontrollü koymanızı tavsiye ederim. Çünkü soya sosu tuzlu)
Yapılışı
Öncelikle söyleyeyim daha önceden kalan pilavı kullanmayacaksam bütün yaptığım teflon pilav tenceresinde çok kısık ateşte, pirinci sıcak suyun içinde demlenmeye bırakmak. Bir 10 dakika içinde pilavımız hazır.

Başka bir tavaya ince ince dilimlediğimiz yeşil soğanı sıvı yağ da soteliyorum. Üstine küp küp doğradığım kırmızı biber ve yine küçük kareler şeklinde doğradığım hindi fümeyi ekliyorum. Yakmadan onları bir güzel tavada çevirip üstüne küçük bir kasede çırptığım yumurtayı döküyorum. Burada yumurtanın iyice katılaşıncaya kadar pişmesi önemli. Yoksa pilava yapışır ve görüntü iğrenç olur. Sonra spatula yardımıyla mümkün olduğunca minik parçalaya ayırıyorum. Bunu restoranda aşçı yaparken izlemek çok zevkli. Pilav ile yumurtayı birbirine karıştırın ve içine soya sosunu dökün iyice karışsınlar.
İşte bu kadar.
Toplamda 20 dk sürede 5 kişilik bir ana yemek hazır.

Afiyet olsun.


Popüler Yayınlar