Sayfalar

4 Aralık 2013 Çarşamba

Yoğurtlu Patates Topları

Malzemeler
4 adet orta boy haşlanmış patates
1 adet orta boy kuru soğan
1 yemek kaşığı domates salçası
2 çorba kaşığı tereyağ
Tuz,karabiber,pul biber,nane
Üzeri için 
1 su bardağı yoğurt
2 diş tuzla ezilmiş sarımsak 
1 tatlı kaşığı tereyağ
1 çorba kaşığı biber salçası
Yapımı
Haşlanmış patatesler genişçe bir kap içinde çatal yardımıyla ezilir.
Tava da tereyağ ısıtılır küp küp doğranmış soğan pembeleşinceye kadar kavrulur.
Üzerine salçası,tuzu,baharatları da ilave edilerek biraz daha kavrulur ve ocaktan alıp ezilmiş patateslerin üzerine dökülür.
İyice karıştırıp el ile yuvarlak toplar yapılarak servis edilecek tabağa dizilir.
Üzerine yoğurt ve sarımsak karıştırılarak dökülür en üstüne de tavada tereyağ eritilerek biber salçası 1-2 dakika kavrulur ve sosu da ilave edilerek servis edilir.
AFİYET OLSUN...