Sayfalar

4 Aralık 2013 Çarşamba

Vişneli kek

Malzemeler
3 yumurta
1 su bardağı toz şeker
1 su bardağı sıvı yağ
1 su bardağı süt
3.5 su bardağı un
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
Yaz aylarını geçtik haliyle dondurulmuş vişne taneleri :)
Hazırlanışı
Yumurta ve şeker mikser yardımıyla köpük köpük olana kadar çırpılır.
Üzerine sırası ile sıvı yağ,süt ilave edilir çırpmaya devam edilir.
Un azar azar eklenerek çırpılır ardından vanilya ve kabartma tozu da katılarak 1 dakika daha çırpıp çırpma sonlandırılır.
Yağlanmış borcama yada kalıba dökülen kekik üzerine vişneler yerleştirilip önceden ısıtılmış 180 dereceli fırında pişirilir.
AFİYET OLSUN...