Sayfalar

2 Aralık 2013 Pazartesi

Üzümlü cevizli kurabiye


Bizim ev de her gün mutfak telaşı var en çok ta benim tabi ki.
Acaba yarına ne yapayım okula giderken çantalarına besleyici , lezzetli , doyurucu ne koyayım derken sürekli aklım mutfakta , çocuklarımında aklı kurabiyeler de ,böreklerde kısaca hamur işlerinde sürekli bir şeyler üretmek zorunluluğu artık alışkanlığa döndü ellerim una ,şekere, yağa bulanmaz sa rahat edemem :)
Bu kurabiyeyi çok severek yapıyorum içindeki malzemeler asıl tarıfin den biraz uzaklaşarak kendime özgü haliyle sizlerle paylaşmak istiyorum inşallah sizlerde beğenirsiniz.
Malzemeler
150 gr oda sıcaklığında yumuşamış margarin
1 yumurta sarısı , beyazı üzerine
1 çay bardağı sıvı yağ
1 çay bardağı yoğurt
1 çay bardağı rondo dan geçirilmiş ceviz 
1 çay bardağı üzüm 
1,5 su bardağı toz şeker
Yarım  paket kabartma tozu
1 paket vanilya
Aldığı kadar un ( yaklaşık 4,5 su bardağı kullandım )
Üzeri için gerekli malzemeler
Ayırdığımız yumurta akı
İri çekilmiş ceviz içi
Yapımı
Kulak memesi kıvamında hamur yoğrulur.
Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar alıp,elimizle küçük toplar yapıyoruz.
Önce yumurta akına sonra cevize batırıp yağlı kağıt serili fırın tepsisine dizilip önceden ısıtılmış 180 derecedeki fırınımızda çok kızartmadan pişiriyoruz.Fırından çıkartılan kurabiyeler oda sıcaklığında soğudukça sertleşecektir ilk etap ta yumuşak olması sizi endişelendirmesin.
AFİYET OLSUN...