Sayfalar

4 Aralık 2013 Çarşamba

Terbiye soslu kelle paça çorbası

Kelle paça ile uğraşmak istemeyenler için et ile yapılan kelle paça çorbası tarifi buyurun...

Malzemeler
200 gr kuzu yada dana kuşbaşı 
1 çorba kaşığı un
2 çorba kaşığı sıvı yağ
4 su bardağı su
Tuz 
Karabiber
Sosu için
5 çorba kaşığı yoğurt
Yarım limon suyu
1 yumurta ( sarısı )
1 tatlı kaşığı sirke
2 diş dövülmüş sarımsak
Üzeri için
Tereyağ
Pul biber,nane,kırmızı toz biber
Hazırlanışı
Küçük küçük doğranmış kuşbaşı etleri tencereye yada düdüklü tencereye alarak ilk önce kendi suyunda kavuralım ardından üzerine su ekleyip 15 dakika pişirelim.
Ayrı bir tencere de sıvı yağ ile unu kavuralım.Kavrulan unun üzerine 4 su bardağı suyu ekleyin.
Kaynamaya başlayan suyun üzerine eti ekleyelim.Tuzunu ve karabiberini de ekleyip pişmeye bırakalım.
Terbiyesi için gereken malzemeleri kasede çırpalım.Hazırlanan terbiye içine sarımsağı da ekleyelim.
Çorbanın suyundan biraz alıp terbiye ye katalım ve ılıtalım ve çorbaya ekleyelim.
Başka bir tavada üzeri için gerekli olan malzemeleri yakıp çorbanın üzerine gezdirelim.
Çorbamız hazır...
AFİYET OLSUN