Sayfalar

17 Aralık 2013 Salı

Tavuklu Tart


Malzemeler
2 adet haşlanmış tavuk göğsü
200 gr tereyağ
1 yumurta
4 yemek kaşığı yoğurt
1 paket kabartma tozu
1 tatlı kaşığı tuz
2,5-3 su bardağı un
1 su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri

Sosu için malzemeler
2 yemek kaşığı un
1 su bardağı tavuk suyu
1 su bardağı süt
1 yemek kaşığı tereyağ
Tuz,karabiber

Hazırlanışı ve yapımı
Tavuk haşlanır ve didiklenir.
Geniş bir kapta tereyağ,yumurta,yoğurt,kabartma tozu,un yoğrulup hamur haline getirilir.
Hamur yağlanmış tart kalıbına alınıp,çatalla bir kaç yerinden delinir.
180 derecede hafif pembeleşinceye kadar pişirilir.
Hamur pişerken sos hazırlanır.Tencerede tereyağ eritilir unu ekleyip kokusu çıkana kadar kavrulur.
Süt ve tavuk suyu eklenip çırpıcı yardımıyla karıştırılır.
Tuz ve karabiber eklenip bir taşım kaynatılır didiklenmiş tavuk etleri ile karıştırılır.
Hafif pembeleşmiş hamurun üzerine dökülür.
Üzerine kaşar peyniri rendesi serpilip üstü kızarana kadar pişirilir.
AFİYET OLSUN...