Sayfalar

16 Aralık 2013 Pazartesi

Tavuklu pilav

 
MALZEMELER:
 2 adet kalçalı tavuk budu
2 su bardağı pirinç
2 yemek kaşığı tel şehriye
1 su bardağı haşlanmış nohut
Tuz, zeytin yağı
HAZIRLANIŞI:
Tavuk butlarımızı suda haşlıyoruz.Haşlanan tavukları sudan alıyor suyu pilava kullanmak için ayırıyoruz.Pirincimizi sıcak suda 15 dakika ıslatıyoruz. Pirinç ıslanırken tavuklarımızı iri parçalar halinde didiyoruz. Pilav tavamıza zeytin yağımızı döküyoruz ve şehriyelerimizi kavuruyoruz. Şehriyeler kahverengi olduğunda pirincimizi ekliyoruz ve pirincide kavuruyoruz. Tuzununu da ekleyip ayırdığımız tavuk suyunu pirinçlerin üstüne gelecek kadar döküyoruz. Nohutuda ekleyip en kısık ateşte  yavaş yavaş pişiriyoruz. Pilavımız piştiğinde didilen tavuklarıda üstüne yayıyor kapağını kapatıp dinlenmeye alıyoruz.
AFİYET OLSUN....