Sayfalar

7 Aralık 2013 Cumartesi

Tavuklu Kesme Çorbası

  Tavuk suyuyla yapılan tüm çorbaların lezzeti tartışılmaz birde bunun içine erişte ve yeşil mercimek girince nefis ve doyurucu bir hal alan çorba tarifim sizlerle...
Malzemeler
2 adet tavuk baget
1 su bardağı yeşil mercimek
1 su bardağı erişte
1 çorba kaşığı un
1 çorba kaşığı domates salçası
1 çorba kaşığı biber salçası
2 çorba kaşığı tereyağ
Tuz ve karabiber
Hazırlanışı
Tavuk bagetleri 7 su bardağı su ile haşlanır.
Mercimek haşlanır suyu süzülür.
Tencerede tereyağ eritilir un eklenip hafif pembeleşinceye kadar kavrulur.
Salçalar da eklenip bir müddet daha kavrulur.
Üzerine soğutulmuş tavuk suyu eklenir topaklanmaması için karıştırılır.
Haşlanmış mercimek,erişte ve didiklenmiş tavuk etleri eklenip tuzu,karabiberi ilave edilip  kaynamaya bırakılır.
Kaynayan çorba kısık ateşte bir müddet koyulaşıncaya kadar pişirilir.
Nefis vitamin bombası çorbamız hazır.
AFİYET OLSUN...