Sayfalar

28 Aralık 2013 Cumartesi

Sandviç Poğaça


Malzemeler
1 su bardağı sıvı yağ
1 su bardağı ılık süt
1 su bardağı ılık su
2 yemek kaşığı toz şeker
2 tatlı kaşığı tuz ( silme )
1 paket instant maya
Alabildiği kadar un ( yaklaşık 5,5 su bardağı kullandım )
Üzeri için 1 yumurta sarısı 2 yemek kaşığı su
Yapılışı
Un hariç tüm malzemeler karıştırılır , un azar azar eklenerek yoğrulmaya başlanır kulak memesi kıvamında hamur elde edene kadar un eklenip yoğrulur.
Hazırlanan hamur üzeri örtülüp en az 30 dakika mayasının gelmesi için dinlendirilir.
Hamur dan ceviz büyüklüğünde bezeler kopartılıp yağlı kağıt serili tepsiye yuvarlanıp dizilir.
Tepsi fırınlanmadan önce oda sıcaklığında 10 dakika bekletilir.
Yumurta sarısı poğaçaların üzerine sürülüp 180 dereceli fırında altı üstü kızarana kadar pişirilir.
Pişen poğaçalar soğumaya bırakılır soğuduktan sonra orta yerinden bıçak ile arası açılır istenilen şekilde içi doldurulur.
Peynir ve maydanoz kullandım tavsiye ederim :)
Pamuk gibi yumuşacık pastane usulü sandviç poğaçalarımız hazır.
AFİYET OLSUN...