Rulo börek

                                              Malzemeler 6 kişi için verilen ölçülerdir
  Malzemeler
1 kilo yufka 
500 gram kıyma
1 adet orta boy soğan
Tuz,pul biber,karabiber
2 çorba kaşığı sıvı yağ
Sosu için gerekli olan malzemeler
1 şişe ( 200 ml ) maden suyu
1/2 çay bardağı sıvı yağ
Üzeri için
1 yumurta sarısı
2 çorba kaşığı süt
Yapımı
Tavada sıvı yağ ısıtılır küp küp doğranmış soğan hafif pembeleşinceye kadar kavrulur,üzerine kıymada eklenip kavrulmaya devam edilir suyunu salıp çekince tuzu ve baharatları eklenip karıştırılıp soğumaya bırakılır iç malzemesi.
Yufkalar düz zemin üzerinde üst üste konularak önce ikiye sonra dörde kesilir.
Parçalardan iki adet üçgen üst üste konur önce hazırlanan sos ile her yeri ıslanır.
Hazırlanan kıymalı harç 1 çorba kaşığı yufkanın içine uzunlamasına konur sigara böreğini şeklinde kalınca sarılır.
Yağlı kağıt serili tepsiye dizilen böreklerin üzerine kalan sos sürülür ardından kase içinde çırpılmış yumurta sarısı ve süt karışımı sürülüp önceden ısıtılmış 180 dereceli fırında altı üstü kızarana kadar pişirilir.
AFİYET OLSUN...

Popüler Yayınlar