Sayfalar

27 Aralık 2013 Cuma

Rosto köfte


Ana yemeklerin en lezzetli hali yiyenlerden tam not alacak bir tarif ...

Malzemeler
1 kg dana kıyma
1 adet orta boy rendelenmiş  soğan
1 adet yumurta
3 diş ezilmiş sarımsak
6 yemek kaşığı ekmek içi
2 yemek kaşığı sıvı yağ
Tuz , karabiber

İçi için gereken malzemeler
2 adet haşlanmış havuç ( parçalanacak kadar yumuşak olmasın)
1 su bardağı haşlanmış bezelye
Bir tutam maydanoz

Sosu için gereken malzemeler
1 yemek kaşığı domates salçası
1 yemek kaşığı biber salçası 
1/2 çay bardağı sıvı yağ
1/2 çay kaşığı kimyon
1/2 çay kaşığı şeker
Tuz
Köfte tepsiye konulduğunda yarısına gelecek şekilde sıcak su

Yapılışı
Öncelikle köftemizi yoğuralım.
Köfte için gerekli olan tüm malzemeleri uzun süreli yoğuralım buzdolabında diğer malzemeler hazırlanana kadar dinlendirelim.
Havucu çatal battığı zaman yumuşak olacak şekilde haşlayalım.
Bezelyeleri de yumuşayana kadar haşlayalım.
Maydanozu ince ince kıyalım.
Sos için sıvı yağı ısıtalım salçaları 1-2 dakika kavuralım baharatlarını ekleyip tatlandıralım suyunu ekleyip bir taşım kaynatalım.
Köfteyi düz bir zemin üzerinde dikdörtgen şeklinde elimizle yayalım içine havucu , bezelyeyi , maydanozu yerleştirip rulo şeklinde sıkı sıkı saralım.
Pişirilecek tepsi içine yerleştirelim üzerine sosunu döküp alüminyum folyo ile tepsiye kapak yapalım.
180 dereli fırında pişirelim.
Afiyet olsun....