Sayfalar

12 Aralık 2013 Perşembe

Puf börek

Hazırlanımı ve pişmesi çok kısa zaman alan bu tarif kahvaltı masalarınızı ve beş çaylarınızı renklendirecek. Sık sık yaptığım böreğim çok basit ve lezzetli olmasının yanında kötü bir yanı varki ;ne kadar yediğinizi anlamıyorsunuz. Dört malzemeli kolay börek:)

MALZEMELER:

2 yumurta
4 yemek kaşığı yogurt
1 tepeleme çay kaşığı kabartma tozu
1 çay kaşığı tuz
Aldığı kadar un

HAZIRLANIŞI:

Yumurta, yogurt, kabartma tozu ve tuzu bir kaba alalım.Azar azar un ilave ederek hamurumuzu yoğuralım. Kulak memesinden biraz daha sert olan hamurumuz gözünüze az gibi görülebilir ama 4 kişilik börek çıkıyor bu tariften. Hamurdan iki yumak hazırlıyoruz. İlk yumağımızı bir zeminde açıyoruz. Yaparken resim çekemediğim için size kalınlığını bir pasta tabağı kalınlığında diye tarif edeceğim.Bu hamurumuzdan resimdeki büyüklükte bıcakla kareler kesiyoruz. Kızgın bol yağda kızartıyoruz.
Hamurumuz pufur pufur kabararak kızaracak emin olabilirsiniz. Sıcak sıcak tüketmenizi tavsiye ederim.
AFİYET OLSUN...