Sayfalar

4 Aralık 2013 Çarşamba

Pratik Güveç


Lezzeti ile yiyenleri büyüleyecek olan pratik güveç tarifi...
Malzemeler
1 kg kuşbaşı doğranmış kuzu yada dana eti
3 çorba kaşığı sıvı yağ
2 paket mantar ( 750 gr kadar )
4 adet köy biberi
3 adet etli kırmızı biber
3 adet kabukları soyulmuş küp küp doğranmış domates
Tuz , karabiber , nane
Hazırlanışı
Önce sıvı yağ ile etleri tencereye alıp bıraktığı suyu çekene kadar önce yüksek sonra kısık ateşte pişirin.
Yeşil biber,kırmızı biber,domates ve mantarı her eklemeden sonra beşer dakika pişirerek ekleyin.
10 dakika tencerenin ağzı kapalı olarak pişirin.Tuz ve karabiberi ekleyin.
Servis edilecek fırın kabına alın,servisten yarım saat önce 200 dereceli fırında 10 dakika ardından peyniri serpip kaşarlar eriyene kadar pişirin.
AFİYET OLSUN...