Sayfalar

13 Aralık 2013 Cuma

Portakallı Kış Çayı



Bugün portakallı tariflerimiz var. İnternette #yemekfirtinasi adı altında bir oyun var. Hegüne bir fikir veriyorlar ve o fikir ile ilgili sizden tarif göndermenizi bekliyorlar. Bunu da twitter ve facebook sayfasında #yemekfirtinasi adı altında yayınlamanız yeterli. Bugünün tarifi portakallı tarifler.  Ben ilk önce dün akşam yaptığım portakallı kış çayını yayınlamak istedim. Bu tarifi Nese Ersoy bu tarifini esas alarak yaptım. Sıcak oralet tadında bana çocukluğumuzu hatırlatan bir çayım oldu.
Malzemeler:

1 Adet Elma Kabukları 
1 Adet Portakalın Suyu ve Yarısının Kabukları (özellikle sarı olan kısmı sıyırırsanız beyaz kısmındaki acılığını hissetmezsiniz)
1 Adet Limon
1 Çay Kaşığı Rendelenmiş Zencefil
4-5 Adet Kakule (tarifte yoktu ama ben çok yakıştırdım)
1 Mini Boy Tarçın Çubuğu
4-5 Adet Karanfil
İsterseniz bal veya şeker ile tatlandırabilirsiniz.
Üstüne de fincan sayısına göre (bu tarif rahatlıkla 4 fincan çıkartır) su ekleyin. Bütün bu malzemeyi ocakta tencerede bir taşım kaynattıktan süzgeç ile tavsiyem cam bir çaydanlığa aktarmanız yönünde. Çünkü içine attığınız dilimlenmiş portakal ve limonlar harika bir görüntü yaratıyor. Ben şeker veya bal koymadım ama siz kendinize göre tatlandırabilirsiniz.
Afiyet olsun