Sayfalar

13 Aralık 2013 Cuma

Portakallı kek

Malzemeler
3 yumurta
1 su bardağı şeker
1 su bardağı süt
1 su bardağı sıvı yağ 
1 su bardağı portakal suyu
1 adet rendelenmiş portakal kabuğu
Yarım çay bardağı rondo dan geçirilmiş fındık 
1 tatlı kaşığı tarçın 
2.5 su bardağı un
1 paket kabartma tozu 
1 paket vanilya 

Yapımı
Yumurta ve şeker köpük köpük olana kadar çırpılır.
Üzerine sırası ile sıvı yağ ,süt ,portakal suyu eklenip çırpmaya devam edilir.
Un ,kabartma tozu ve vanilya eklenip kıvamını alana kadar çırpılır.
En son tarçın , fındık ,portakal kabuğu eklenip  karıştırılır.
Önceden ısıtılmış 150 derecedeki fırında pişirilir.
AFİYET OLSUN...