Sayfalar

28 Aralık 2013 Cumartesi

Patlıcanlı bulgur pilavı


Malzemeler
2 su bardağı pilavlık bulgur
1 adet patlıcan
1 adet etli kırmızı biber
1 adet köy biberi
1 adet domates
2 yemek kaşığı tereyağ
2 yemek kaşığı sıvı yağ
4 su bardağı su
Yapılışı
Önce patlıcan , kırmızı biber , yeşil biber küp küp doğranır.
Tencerede sıvı yağ ve tereyağ ısıtılır domates hariç tüm sebzeler yumuşayana kadar kavrulur.
Üzerine kabukları soyulup küp küp doğranmış domates eklenip 1-2 dakika daha kavrulur.
Suyu eklenip kaynamaya bırakılır.
Kaynayan suya yıkanıp suyu süzülmüş bulgur ve tuzu eklenip orta ısılı ocakta suyunu çekene kadar pişirilir.
Suyunu çektikten sonra ocaktan alınıp 10 dakika demlenmeye bırakılır.
Pilavımız hazır.
AFİYET OLSUN...