Sayfalar

15 Aralık 2013 Pazar

Patates Püresi Yatağında Kıymalı Sebze ya da Shepherd's Pie


Bugün Shepherd's Pie olarak bilinen bir ingiliz yemeğini bizim damak tadımıza uygun olarak hazırladım. Hem görsel olarak hem de tadı nefis bir ana yemek. Yanında sote edilmiş sebzeler ile servis edebilirsiniz.
Malzemeler patates püresi için
4 adet orta boy haşlanmış patates
Yarım su bardağı rendelenmiş kaşar peynir
1 çay bardağı süt
Tuz,karabiber
Sebzeli kıyma için gereke malzemeler
400 gram kıyma
1 orta boy küp küp doğranmış soğan
1 adet etli kırmızı biber halka halka doğranmış
2 adet yeşil köy biberi halka halka doğranmış
1 adet küçük boy küp küp doğranmış havuç
1 çorba kaşığı biber salçası
Tuz,karabiber,pul biber
2 çorba kaşığı sıvı yağ
Üzeri için 
1 su bardağı rendelenmiş kaşar peynir
Hazırlanışı
Önce püre kısmını yapalım. Haşlanmış patatesler çatal ya da patates ezme aparatıyla ezilir içine kaşar süt ve biraz tereyağ eklenerek yoğrulur. Biraz katıca bir püre olacak.
Yağlanmış borcam tepsiye bastırılarak taban olarak serilir.
Bu arada tavada sıvı yağ ısıtılır kıyma suyunu salıp çekene kadar kavrulur önce soğan sonra havuç ve biberler sırası ile yumuşayana kadar kavrulur.Salça eklenip biraz daha kavrulur.

Baharatları eklenip karıştırıldıktan sonra hazırlanan patates püresinin üzerine eşit şekilde yayılır.
Üzerine rendelenmiş kaşar peynir serpilip fırında üstü kızarana kadar bekletilir.
Sıcak sunum yapılır.
AFİYET OLSUN...