Sayfalar

24 Aralık 2013 Salı

Örgü Tatlı


Malzemeler
1 paket oda sıcaklığında bekletilmiş yumuşak margarin
1 su bardağı ılık su
1 su bardağı sıvı yağ
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya 
Aldığı karar un
İçi için
İnce çekilmiş ceviz yada fındık
Şerbeni için
4 su bardağı şeker
4,5 su bardağı su
5-6 damla limon
Yapımı
Öncelikle şerbeti hazırlanır şerbet için gerekli su ve şeker kaynatılıp limon eklenip ocaktan alınır.
Hamur için gerekli olan malzemeler yoğrulur yumuşak ele yapışmayan bir hamur elde edene kadar un eklenir.
Resimlerde görüldüğü gibi merdane ile cevizden biraz büyük beze açılıp fındık yada ceviz konularak şekil verilir.
180 dereceli önceden ısıtılmış fırında altı üstü kızarana kadar pişirilir.
Pişen tatlı hamurunun üzerine soğuk şerbet dökülerek şerbeti çekmesinin ardından servis edilir.
AFİYET OLSUN ...