Sayfalar

13 Aralık 2013 Cuma

Örgü Poğaça

Malzemeler
4.5 su bardağı un
1 çorba kaşığı tereyağ
1 çorba kaşığı toz maya
1 su bardağı ılık süt
1/2 su bardağı ılık su
1/2 su bardağı sıvı yağ
1 tatlı kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı toz şeker
1 yumurta
İçi için
Peynir ve maydanoz
Üzeri için 
1 yumurta sarısı
2 çorba kaşığı sıvı yağ
Hazırlanışı
Ilık sütün içine maya ve şeker katılıp eritilir.
Un genişçe bir kaba konulup ortası havuz gibi açılır.
Hamur için gerekli olan tüm malzemeler ortasına eklenir.
Kulak memesi kıvamında hamur elde edene kadar yoğrulur,hazırlanan hamur üzeri örtülüp 45 dakika boyunca mayalanmaya bırakılır.
Hamur mayalandıktan sonra yumurta büyüklüğünde bezelere ayrılır merdane yardımıyla pasta tabağı büyüklüğünde açılır resimdeki gibi kenarlarına çizikler atılır ortasına iç malzemesi konulup örgü şekli verilir.
Üzerine yumurta sarısını ve sıvı yağı çırpıp sürdükten sonra 180 derecede önceden ısıtılmış fırında altı üstü kızarana kadar pişirilir.
AFİYET OLSUN...