Sayfalar

15 Aralık 2013 Pazar

Lavaş Ekmek Tarifi

  İster kahvaltı sofralarında ister akşam yemeklerinde miss gibi yumuşacık ekmek yapmak isterseniz işte tarif... 
Malzemeler
4.5 su bardağı un
2 çorba kaşığı toz maya
1 adet yumurta
Yarım su bardağı sıvı yağ
1.5-2 su bardağı ılık su
Tuz
Hazırlanışı
Hamur yoğurma kabına un konulup ortası havuz şeklinde açılır içine tüm malzemeler eklenip yoğurmaya başlanır.Kıvamı kulak memesinden biraz daha cıvık olacaktır un eklemenize gerek yok hamurun katı olması demek lavaşlarınızın sert olması demektir.
Hamur 45 dakika üzeri örtülü mayasının gelmesi için bekletilir.
Mayası gelen hamur...
Yapımı
Yumurta büyüklüğünde bezelere ayrılır.
Yanmaz yapışmaz teflon tava ısıtılır orta harlı ateşte bezelerin her biri hafif unlanarak merdane yardımıyla istenilen ebatta açılıp pişirilir.(tava yağlanmayacak kuru şekilde pişirilecek)
Sunum sizlere kalmış nasıl tercih ederseniz lavaş ekmekleriniz hazır.
AFİYET OLSUN...