Sayfalar

23 Aralık 2013 Pazartesi

Lahmacun Tarifi

Malzemeler
3 su bardağı un
1 tatlı kaşığı toz maya
1 tatlı kaşığı tuz
Kulak memesi kıvamında hamur elde etmek için yeteri kadar su

400 gr kıyma
1 orta boy soğan
1 çay bardağı su
Yarım çay bardağı sıvı yağ
Bir tutam maydanoz
2 adet domates
 Tuz,pul biber
Yapımı
Geniş bir kap içine un tuz maya eklenip karıştırılır , su azar azar eklenerek yoğrulur kulak memesi kıvamında ele yapışmayan bir hamur elde edilir, mayalanması için üzeri örtülüp dinlendirilir.
Üzeri için gerekli olan malzemeler doğranır karıştırılır.
Hamur 6 eşit bezeye ayrılır merdane yardımı ile açılır üzerine hazırlanan harç sürülüp yağlanmış fırın tepsisine konulur 200 dereceli fırında hafif kızarana kadar pişirilir.
AFİYET OLSUN...