Sayfalar

14 Aralık 2013 Cumartesi

Lorlu gül böreği

Lor peyniriyle yapılan bir tarifte gül böreği. Lor peyniri ve maydanozla  yapılan iç harcın yufkaya sarılmasıyla oluşan tarifimiz oldukca lezzetli. 

MALZEMELER:
5 adet böreklik yufka
1 su bardağı lor peyniri
1/2 su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri
7-8 dal maydanoz
1/2 su bardağı sıvı yağ
1/2 su bardağı su
1/2 su bardağı süt
1 yumurta sarısı(üzeri için)

HAZIRLANIŞI:
İç harcı için lor ve kaşar peynirine maydanoz doğrayıp karıştırıyoruz. Sıvı yağ, süt ve suyu bir kasede çırpıyoruz. Yufkalarımızı üst üste koyup dörde bölüyor 20 adet üçgen yufka elde ediyoruz. Bir parcasını alıp süt- yağ karışımımızdan fırça yardımıyla yufkamıza sürüyor iç harcımızdan koyup sarıyor bir uçtan kıvırarak gül şeklini veriyoruz. Aynı işlemi bütün yufkalara uygulayıp yağlı kağıt serili tepsimize börekleri diziyoruz. Üzerine yumurta sarısı sürüp 200 Clik fırınımızda kızarana kadar pişiriyoruz.
Afiyet olsun...