Sayfalar

28 Aralık 2013 Cumartesi

Kumpir Nasıl Yapılır

  Evde kumpir yapımı tahmin ettiğinizden daha kolay ve lezzetli hele ki mutfak aşığı bay bayanların severek hazırlayacağı favori tariflerinizden biri olacak eminim işte tarif...
Malzemeler
Büyük boy patates
Haşlanmış doğranmış havuç ( isteğe bağlı )
Doğranmış sosis veya salam
Mısır ( haşlanmış yada konserve )
Bezelye ( haşlanmış yada konserve )
Doğranmış kornişon turşu
Rendelenmiş kaşar peyniri
Doğranmış yeşil ve siyah zeytin
Tereyağı
Mayonez
Ketçap
Hazırlanışı
Fırın 250 dereye getirilir.
Patates ( kişi sayısınca ) yıkanıp kurulanır ve alüminyum folyoya sarılır.
Fırının ızgara bölümünde patates pişirilir.Kürdan batırarak piştiği kontrol edilir.
Patates piştikten sonra ortadan ikiye ayrılır.
Patatesin içine bir parça tereyağ konulur ilk sıcağıyla eridikten sonra kabuğuna zarar vermeden karıştırılır püre haline getirilir yada benim yaptığım gibi kabukları soyulup kase içinde tereyağ ile karıştırılıp püre haline getirilip servis tabağına alınıp çanak şekli verilir.
Daha sonra diğer malzemelerin hepsi istenilen miktarda ilave edilerek karıştırılır.
İstenirse ketçap ve maydanoz ile servis edilir.
AFİYET OLSUN...