Sayfalar

28 Aralık 2013 Cumartesi

Krep tarifi


Malzemeler
1 yumurta
1 su bardağı süt
1/2 su bardağı su
Akışkan hamur elde etmek için alabildiği kadar un,unu eklerken azar azar ekleyip çırparak karışımın kıvamını ayarlayalım ( kek hamurundan daha akışkan )
Tuz 
Tavaya yapışmasını önleyecek kadar maksimum 1 tatlı kaşığı sıvı yağ
Yapılışı
Hamur için gerekli olan malzemeler derin bir kase içinde tel çırpıcı ile karıştırılır.
Malzemelerde de yazdığım gibi akışkan bir kıvam elde edene kadar un takviyesi yapılıp çırpmaya devam edilir.
Tava yağlanıp ısıtılır 1 kepçe ölçü orta boy tava için yeterli olacaktır.
Altı kızarınca kendiliğinden çevrilecektir öncesinde çevirmek için uğraşmak şeklini bozar.
Her iki tarafı da kızarıp piştikten sonra servis edilir.
AFİYET OLSUN...