Klasik elmalı kurabiye
MALZEMELER:
4 bardak un
1 bardak sıvı yağ
1 paket margarin
1 su bardağı pudra şekeri
1 paket kabartma tozu
1 yumurta
İÇ HARCI İÇİN
4 Adet elma
1 yemek kaşığı tarçın
1 su bardağı ceviz
1 su bardağı toz şeker
HAZIRLANIŞI:
Önce iç
harcı için elmaları soyup, rendeliyoruz bir bardak
toz şekerle pişiriyoruz. Elmalar biraz
pişince içine tarçını ekleyip soğumaya bırakıyoruz.
Un,
margarin, pudra şekeri, yumurta, sıvı yağ ve kabartma tozunun hepsini bir güzel yoğuruyoruz ve elimize hamurdan
bir parça alıp yuvarlak yapıp içine elmalı
harçtan koyarak kapatıyoruz ve
fırında pişiriyoruz. Ancak çok kızartmamaya dikkat edelim. Fırından çıktıktan sonra soğuyunca üzerine pudra şekeri
eleyip servis yapıyoruz.
AFİYET
OLSUN...