Sayfalar

16 Aralık 2013 Pazartesi

Klasik elmalı kurabiye

MALZEMELER:
4 bardak un
1 bardak sıvı yağ
1 paket margarin
1 su bardağı pudra şekeri
1 paket kabartma tozu
1 yumurta
İÇ HARCI İÇİN
4 Adet  elma
1 yemek kaşığı tarçın
1 su bardağı ceviz
1 su bardağı toz şeker

HAZIRLANIŞI:
 Önce iç harcı için elmaları soyup, rendeliyoruz bir bardak toz şekerle pişiriyoruz. Elmalar biraz pişince içine tarçını ekleyip soğumaya bırakıyoruz.
Un, margarin, pudra şekeri, yumurta, sıvı yağ ve kabartma tozunun hepsini bir güzel  yoğuruyoruz ve elimize hamurdan bir parça alıp yuvarlak yapıp içine  elmalı harçtan koyarak kapatıyoruz ve fırında pişiriyoruz. Ancak çok kızartmamaya dikkat edelim. Fırından çıktıktan sonra soğuyunca üzerine pudra şekeri eleyip servis yapıyoruz.
AFİYET OLSUN...