Sayfalar

27 Aralık 2013 Cuma

Keşkek Tarifi


Malzemeler
4-6 kişilik
2 su bardağı ayıklanmış ve yıkanmış buğday
1 tüm haşlanmış didilmiş tavuk eti
Tavuk suyu ( tavuk haşlanırken suyunu bolca koyalım )
3 yemek kaşığı tereyağ
1/2 su bardağı sıvı yağ
1 yemek kaşığı domates salçası
1 büyük boy kuru soğan
1 tatlı kaşığı silme kimyon
Tuz
Yapılışı
Buğday düdüklü tencereye alınır üzerine kabukları soyulmuş bütün soğan ve salça konur, üzerini 4 -5 parmak geçecek şekilde tavuk suyu konulup düdüklü tencerenin kapağı kapatılır.
Kaynamaya başladığının sesi duyulunca kısık ateşte 45 dakika boyunca ağır ağır pişmeye bırakılır.
Kapak açıldıktan sonra buğdaylar iyice yumuşamamışsa biraz daha tavuk suyu eklenip pişirilir.
Suyunu çeken buğday üzerine sıvı yağ ve tereyağ kızdırılıp dökülür.Kimyon ve tuzu ile tatlandırılıp iyice karıştırılır.
Didilmiş tavuk eti ile sıcak servis edilir.
Not: Tavuğu haşlarken su kaynamaya başladığı zaman onu döküp ikinci suyu ekleyip onunla pişirmeye dikkat edelim zirai ilaç kalıntılarına maruz kalmamak için.
Keşkek içine atılan soğan mı ne oldu :) o pişmenin süresine dayanamayıp tamamen eriyip kayboldu aromasını tadını buğdaya vererek...
AFİYET OLSUN...