Katmer Poğaça


Malzemeler
1 su bardağı ılık süt
1/2 su bardağı ılık su
1/2 su bardağı sıvı yağ
1 paket instant maya
2 çorba kaşığı şeker
1 tatlı kaşığı tuz
Aldığı kadar un ( 4,5 su bardağı kullandım )
100 gram tereyağ aralarına sürmek için
İçi için
Beyaz peynir ve maydanoz
Üzeri için 
1 adet yumurta sarısı 
2 çorba kaşığı süt
Hazırlanışı
Öncelikle hamuru hazırlayalım.
Süt ve suyu hamur yoğurma kabında maya ile karıştırıyoruz , üzerine şeker ,tuz ve sıvı yağı ekleyip karıştırdıktan sonra unu azar azar ekleyerek yoğuruyoruz.
Ele yapışmayacak bir hamur elde edene kadar un ekleyerek yoğuruyoruz.Mayalanması için en az 40 dakika üzerini örtüp dinlendiriyoruz.
Mayalanan hamur 20 eşit bezeye ayırıyoruz.Ayrılan her bezeyi 2 ye bölüyoruz.
İlk önce 10 bezeyi tek tek hafif unlayarak çay tabağından biraz daha büyük olacak şekilde merdane ile açıyoruz üzerine eritilmiş tereyağ sürüp tabağa koyuyoruz.
Diğer bezeyi de aynı şekilde açıp tereyağ sürülü hamurun üzerine koyup tereyağ sürüyoruz 10 adet hamur bezesi bitene kadar devam ediyoruz.
En üstteki hamura tereyağ sürmeden buz dolabında 15 dakika yağın donması için kaldırıyoruz.
Aynı şekilde diğer bezeleri de hazırlayıp buz dolabına kaldırıyoruz.Yağsı donmuş olan bir önceki hazırladığımız hamuru üst üste oluşunu bozmadan merdane ile istenilen genişlikte açıyoruz.
Açtığımız hamuru önce dörde sonra aralarını dilimliyoruz iç malzemesini geniş olan yere koyup uca doğru bastırmadan sıkıştırmadan sarıyoruz.
Bu şekilde 2 tabakta hazırladığımız hamur bezeleri bittikten sonra yağlı kağıt serili fırın tepsisine yerleştirip 10 dakika bekletiyoruz. Üzerine yumurta sarısı ve sütü çırpıp sürüyoruz.
180 derecedeki önceden ısıtılmış fırında altı üstü kızarana kadar pişiriyoruz.
Lezzetine doyun olmayan katmer poğaçamız hazır.
AFİYET OLSUN...

Popüler Yayınlar