Kaju Fıstıklı Tavuk ve Sebzeli Çin Eriştesi ya da Thai Chicken Cahsew with Noodle


Yine dünya mutfakları diyoruz ve bu kez Tayland mutfağından bir yemekle karşınızdayım.Yapımı çok basit bir tavuk yemeği. Dünya mutfaklarına açılalım bir tarif deneyeyim diyorsanız bu tarif başlamak için doğru bir tarif. Farklı olarak Çin eriştesi ve soya sosu kullandım. Bu iki malzeme harici herşey mutfağınızda kolayca bulunabilecek malzemeler.
Hiç gözünüz korkmasın.

Malzemeler Tavuk İçin:

300 Gr Tavuk Göğüs Eti
1 Yumurta
1 Çay Kaşığı Kırmızı Toz Biber
3 Çorba Kaşığı Mısır Nişastası
1 Avuç Kaju Fıstığı
Bir fıske Tuz (Unutmayın soya sosu da tuzlu)
2 Çorba Kaşığı Soya sosu

Malzemeler Noodle İçin

1 Paket Çin Eriştesi (Yoksa çubuk makarna da olur)
2 Adet Havuç
3 Adet Kırmızı Biber
3 Adet Yeşil Biber (Aslında Sarı biber kullanılıyordu ama evde yoktu)
1 Adet Kuru Soğan
3 Adet Yeşil Soğan
4-5 Çorba Kaşığı Soya Sosu

Önce çin eriştesini paketin üstündeki tarife göre sıcak suyun içine bırakalım ve 10 dk sonra suyunu süzelim. Erişteyi beklerken tavuğu ince şeritler halinde doğrayalım. Yumurtayı bir başka kabın içinde kırıp  mısır nişastası, tuz ve toz biberle karıştıralım. Tavukları kaplayacak kadar katı bir karışım olmalı. Tavaya az bir zeytinyağ (aslında yer fıstığı yağı olmalıydı ama bende yoktu) tavuk parçalarını pişirelim. Burada dikkat edin mümkün olduğunca ayrı ayrı koyun tavaya sonra hepsi birbirine yapışıyor. En son çıkartmamıza yakın kaju fıstıklarını içine ekleyip tavada bir karıştırın ve yağını süzdürerek tavukları bir kenara alın. Üstüne 2 kaşık soya sosu dökün

Şimdi erişteyi yapalım. Erişte için ince ince doğradığımız kırmızı biber, yeşil biber, kuru soğan ve rendelenmiş havucu tavada sote yapalım. Yeşil soğan daha sonra katacağız bu aşamada onun yanma ihtimali çok yüksek. Suyunu süzdürdüğümüz erişteyi tavanın içine koyup soteye devam edelim en son yeşil soğanı ekliyoruz. Çıkartmamıza yakın ise soya sosunu döküyoruz Tavayı sallayarak bütün malzemenin birbirine karışmasını sağlıyoruz. İşte hepsi bu kadar Tabakların içine erişteyi üstüne de tavukları pay ederek servis yapıyoruz.
Afiyet olsun.


Popüler Yayınlar