Sayfalar

12 Aralık 2013 Perşembe

Kabak Mücver


Malzemeler
4 adet kabak
5 dal yeşil soğan
100 gr beyaz peynir
Bir tutam dereotu 
Bir tutam maydanoz
2 adet yumurta
1 kahve fincanı un 
2 çorba kaşığı yoğurt
Tuz,karabiber,pul biber
Sıvı yağ 
Hazırlanışı
  • Kabaklar yıkanır,soyulur ve rendelenir.
  • Taze soğanlar ince ince doğranır.
  • Beyaz peynir çatalla ezilir.
  • Dereotu ve maydanoz ince ince kıyılır.
  • Hazırlanan tüm malzemeler genişçe bir kap içinde karıştırılır.
  • Yumurta,un,yoğurt eklenerek iyice karıştırılır en son baharatları da ilave edilerek karışım hamur kıvamı alır.
  • Kızgın yağ da 1 çorba kaşığı mücver hamurundan alınarak yassı şekilde kızartılır.
Yoğurtla servis edilir.
AFİYET OLSUN...