Kabak Mücver
Malzemeler
4 adet kabak
5 dal yeşil soğan
100 gr beyaz peynir
Bir tutam dereotu
Bir tutam maydanoz
2 adet yumurta
1 kahve fincanı un
2 çorba kaşığı yoğurt
Tuz,karabiber,pul biber
Sıvı yağ
Hazırlanışı
- Kabaklar yıkanır,soyulur ve rendelenir.
- Taze soğanlar ince ince doğranır.
- Beyaz peynir çatalla ezilir.
- Dereotu ve maydanoz ince ince kıyılır.
- Hazırlanan tüm malzemeler genişçe bir kap içinde karıştırılır.
- Yumurta,un,yoğurt eklenerek iyice karıştırılır en son baharatları da ilave edilerek karışım hamur kıvamı alır.
- Kızgın yağ da 1 çorba kaşığı mücver hamurundan alınarak yassı şekilde kızartılır.
AFİYET OLSUN...