Ispanaklı tava böreği



Malzemeler
4 adet yufka
1 kg ıspanak
1 adet soğan
Yarım çorba kaşığı domates salçası
Pul biber
Karabiber
Tuz
Sıvı yağ
Hazırlanışı
Tavada sıvı yağ da soğanları kavurun.Salçayı ekleyerek kavurmaya devam edin.Yıkanıp doğranmış ıspanakları ekleyip suyunu salıp çekene kadar pişirin.
Baharatları ve tuzunu ilave edip karıştırın ve ocaktan alıp soğumaya bırakın.İç harcı hazır.
Yufkayı düz bir zemine sererek üzerine sıvı yağ gezdirip fırça ile yayın.
Hazırlanan iç harcı yufkanın 3 / 1 serilir ıspanakların olduğu taraftan başlayarak kıvırarak yağlanmış tavaya kıvırarak koyun.
Diğer yufkalar da aynı şekilde birbirini takip ederek tavanın içinde birbirleri etrafında döndürün.
Kısık ateşte kapağı kapatılarak her iki tarafı da kızartılarak pişmesini sağlayın.Pratik ve lezzetli tava böreğiniz hazır.
AFİYET OLSUN...

Popüler Yayınlar