Sayfalar

21 Aralık 2013 Cumartesi

Hazır Baklava Yufkasından Kıymalı Börek

Malzemeler
1 paket hazır baklava yufkası
500 gr yağsız kıyma
1 adet orta boy soğan
Bir tutam maydanoz
Tuz , karabiber , pul biber
3 çorba kaşığı sıvı yağ
Tavada sıvı yağ ısıtılır küp küp doğranmış soğan hafif pembeleşinceye kadar kavrulur üzerine kıyma eklenip pişirilir.Soğumaya  bırakılır.
Soğuyan iç harcına maydanoz eklenip karıştırılır.
Sosu için gerekli olan malzemeler
2 su bardağı süt
Yarım çay bardağı sıvı yağ
1 yumurta
1 çay kaşığı kabartma tozu
1 çay kaşığı tuz
Hepsi kase içinde çırpılır eşit şekilde yufka aralarına sürülür
Üzeri için 1 yumurta sarısı
Çörek otu , susam isteğe bağlı 
Yapımı
Yağlanmış tepsiye yufkanın 1.parçası serilir üzerine sos dökülmeden diğer yufka serilir üzerine sos gezdirilir fırça ile heryeri ıslatılır.
Yufkalar tek tek bu şekilde dizilir ve soslanır.
İç malzemesi istenilen aralara serpiştirilir sos ilavesi yapılmadan diğer yufka serilir.Bu şekilde yufkalar bitene kadar tepsiye dizilir.
En son börek dilimlenip kalan sos üzerine gezdirilir ve yumurta sarısı sürülür ardından çörek otu ,susam serpilip 180 dereceli fırında kızarana kadar pişirilir.
AFİYET OLSUN...