Sayfalar

2 Aralık 2013 Pazartesi

Hamsili Pilav

Hamsinin tam zamanı bol bol bulabileceğimiz bu mevsimde kızartması,buğulaması hele ki pilavı yapılması şart :) Hele benim gibi balık aşığı bu tada bayıldı sizlerinde beğenerek yiyeceğini düşünüyorum...
Malzemeler
Vereceğim malzeme listesi 4 kişiliktir...
1 kilo hamsi
Kılçıkları temizlenmiş yıkanmış suyu süzülüp tuzlanmış
Pilav için gerekli olan malzemeler
1 su bardağı pirinç
1 adet orta boy yemeklik doğranmış kuru soğan
1 tatlı kaşığı nane
1 çay kaşığı karabiber
Arzu edilirse dolmalık fıstık ve kuş üzümü
1 çorba kaşığı sıvı yağ
1 çorba kaşığı tereyağ
1,5 su bardağı sıcak su
Tuz
Hazırlanışı
Güveç kapları eritilmiş tereyağ ile yağlanır.
Yağlanmış güveç kaplarının içine hamsiler hiç boşluk kalmayacak şekilde dizilir.
Pilav için kuru soğan kavrulur.Kavrulan soğanın üzerine pilav için gerekli olan tüm malzemeler eklenip sıcak suyu ilave edilip suyunu çekene kadar orta harlı ateşte pişirilir.
Pişen iç pilavı güveçteki balıkların içerisine koyulup üzeri balıklarla örtülür.
200 dereceli fırında üzeri kızarana kadar pişirilir.
İnanılmaz lezzetiyle sofraların baş tacı olacağına eminim :)
AFİYET OLSUN...