Sayfalar

11 Aralık 2013 Çarşamba

Halley Pasta


  Çocukların severek yiyeceği minik halley pastalar mutfakta vakit geçirmeyi sevenler için keyifle yapılabilecek sunumu şık ve albenili favori pastalardan işte tarif...
Malzemeler
3 adet oda sıcaklığında yumurta
1 su bardağı şeker
1 su bardağı sıvı yağ
1 su bardağı süt
2 su bardağı elenmiş un
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
1 kutu toz pasta kreması
1 paket toz çikolata sosu
Yapımı
Yumurta ve şeker köpük köpük olana kadar çırpılır, ardından süt,sıvı yağ eklenip çırpılmaya devam edilir,en son vanilya,kabartma tozu ve un eklenip 2 dakika daha çırpılıp yağlanmış dikdörtgen tepsiye hafif un serpilip eşit şekilde dökülür.
Önceden ısıtılmış 180 dereceli fırında 30 dakika pişirilir kürdanla test edilip fırından alınır.
Soğuyan kek  kalıptan çıkarıldıktan sonra su bardağının ağzı ile bastırılarak yuvarlak şekilde kesilir.
Her bir parça bıçak yardımıyla ortadan ikiye ayrılır.
Pasta kreması üzerinde tarif edilen şekilde hazırlanır ve ikiye ayrılan kek parçalarından birinin üzerine istenilen miktarda kaşık ile konulup tersi ile düzleştirilir,diğer kek parçası kapak şeklinde üzerine örtülür.
Çikolata sosu üzerinde tarif edilen şekilde pişirilir keklerin üzerine eşit şekilde sürülerek hazırlanır.
Halley Pasta servis edilmek üzere yarım saat buzdolabında dinlendirildikten sonra servis edilir.
AFİYET OLSUN...
Not: Kek su bardağı ile kesildikten sonra kalan kek parçalarını 
renkli toplar tarifi ile değerlendirebilirsiniz...