Sayfalar

2 Aralık 2013 Pazartesi

Güveçte köfteli oturtma

Fırında yapılan özellikle de güveçte yapılan yemekler her zaman çok lezzetli olur günlerden bir gün patatesli patlıcanlı köfteli bol sarımsaklı bir oturtma yapayım derken aklıma güveç kaplarım geldi iyi ki geldi tadı enfes ti ailecek çok severek yedik sizlerinde seveceğini düşünerek den tarifimi paylaşmak istiyorum...

Malzemeler
2 adet orta boy halka halka kesilmiş patlıcan
2 adet halka halka kesilmiş patlıcan 
Köfte için gerekli olan malzemeler
6 kişilik
500 gr kıyma
Bayat ekmek içi (yarım ekmek yeterli)
1 yumurta
1 küçük rendelenmiş soğan
Bir tutam ince kıyılmış maydanoz
2 diş tuzla ezilmiş sarımsak
Tuz,karabiber,pul biber,nane,kekik
Sosu için
1 çorba kaşığı domates salçası
1/2 çorba kaşığı biber salçası
3 diş ince kıyılmış sarımsak
Tuz,fesleğen,kekik
Aralarına renk ,yemeğe tat katması için yeşil biber ve domates
Yapımı
Köfte için gerekli olan tüm malzemeler yoğrulur ve 5 dk dinlendirildikten sonra istenilen şekil verilerek kızartılır.
Kızartılan sebzeler ve köfteler havlu kağıt üzerine alınarak fazla yağı emdirilir.
Sos için gerekli olan tüm malzemeler sıcak su içinde karıştırılıp salça eridikten sonra güveç içine dizilen malzemelerin üzerine dökülür.
Güveçlerin üzeri alüminyum folyo ile kapatılarak 200 derece ısıdaki fırında 15 dk pişirilir.
Sıcak servis edilir.
AFİYET OLSUN...