Sayfalar

11 Aralık 2013 Çarşamba

Güveç Omlet


   Sabah kahvaltısında sıcacık çayın yanında farklı lezzetler tarifler denemeyi tercih edenlerdenseniz güveçte omlet tam da sizin aradığınız pratik ve oldukça lezzetli bir seçim olacaktır.İşte tarif...
Malzemeler
Kişi sayısına göre yumurta
Dilimlenmiş sucuk
Tulum peyniri
Kaşar peyniri
Tereyağ
Pul biber 
Hazırlanışı
Güveç kaplarının dibine bir parça tereyağ konur
Üzerine dilimlenmiş sucuklar dizilir
Kase içinde tulum peynir,rendelenmiş kaşar peynir ve yumurta çırpılır
(Kaşar peynir, tulum peynirden biraz daha fazla olmalı)
Sucukların üzerine eşit şekilde paylaştırılıp pul biber serpilerek 180 dereceli fırında üzeri kızarana kadar pişirilir.
AFİYET OLSUN....