Sayfalar

17 Aralık 2013 Salı

Gül kurabiye


MALZEMELER:
1 yumurta
2 çay bardağı nişasta(buğday yada mısır farketmez)
1 çay bardağı pudra şekeri
125 gr margarin(1/2 paket)
1,5 su bardağı un
1 Kabartma tozu
1 vanilya
İç harcı için:
1 paket kakaolu dolgu kreması
2,5 çay bardağı süt
1 çorba kaşığı damla çikolata
HAZIRLANIŞI:
Kurabiye hamurumuz için un hariç bütün malzemeleri bir kabda yoğurmaya başlayalım.Unu azar azar ilave edelim.Eğer ölçü az gelirse biraz daha un ekleyebilirsiniz. Ele yapışmayan bir hamur elde edene kadar yoğuralım.Çukur bir kaba dolgu kremamızı dökelim ve üzerine 2.5 çay bardağı sütü döküp çırpalım.Dolgu kremasını kullanma sebebimiz ısıya dayanıklı bir krema olmasıdır.Kremamız kullanıma hazırken üzerine çikolata damlasınınıda döküp kaşıkla karıştıralım. Hamurdan ceviz büyüklüğünde parcalar alıp merdane ile çay tabağı büyüklüğünde acalım.Resimdede gösterildiği gibi ortasını kesmeden dört parça kesik atalım.Ortasına iç harcımızdan kaşıkla koyalım ve gül şeklinde parçaları içe katlayalım.Yağlı kağıt döşenen fırın tepsimize dizip 180C lik fırınımızda üzeri fazla kızarmadan pişiriyoruz.Fırından çıkartılan kurabiyelerimize pudra şekeri serpip servis ediyoruz.
AFİYET OLSUN...