Sayfalar

21 Aralık 2013 Cumartesi

Fırında Patatesli Et


Malzemeler
1 kg dana kuşbaşı
3 diş sarımsak
4-5 adet küçük boy kuru soğan
2 çorba kaşığı sıvı yağ
2 çorba kaşığı tereyağ
Tuz , karabiber , pul biber , kekik

3 adet orta boy patates
Yarım çay bardağı sıvı yağ
1 çorba kaşığı domates salçası
Tuz , kimyon
1 çay bardağı sıcak su

Yapımı
Etler tavada suyunu salıp çekene kadar pişirilir.
Sıvı yağ ve tereyağ eklenip karıştırıldıktan sonra ince kıyılmış sarımsak ve soğan eklenip kavrulur.
Kavrulan etler baharatları katılıp tatlandırılır ve ocaktan alınıp borcama dökülür.

Küp küp doğranmış patateslerin üzerine gerekli olan tüm malzemeler eklenip karıştırılır etlerin üzerini kapatacak şekilde yerleştirilir.
Üzerine sıcak suyu ilave edilip fırında patatesler kızarana kadar pişirilir.
Nefis bir akşam yemeği için servise hazır.
AFİYET OLSUN...