Sayfalar

7 Aralık 2013 Cumartesi

Fırında Karnabahar


  Karnabaharın kendine özgü lezzetini tatmak için kızartma yapmaktan uzak durmak gerekiyor bu tarifi denediğiniz zaman hak vereceksiniz hem yağsız hem hafif hem sebzenin olağanüstü lezzeti çok severek yenecek bir tarif önerisi yağ sıçrama derdi de yok kokusu hele hiç yok buyurun tarif...

Malzemeler
1 orta boy karnabahar
2 adet yumurta
2 çorba kaşığı un
Süt
Tuz
Yapımı
Dallarından ayrılmış yıkanıp temizlenmiş karnabahar haşlanır,suyu süzülür.
Geniş kase içinde un,yumurta,tuz,karıştırılır.
Süt azar azar eklenerek karışım krep hamuru gibi akışkan bir hamur haline gelene kadar ilave edilir.
Hazırlanan harca karnabaharlar tek tek bulanıp yağlanmış borcama yada yağlı kağıt serili tepsiye dizilir.
İsterseniz aralarına haşlanmış havuç da ekleyebilirsiniz.
Fırında kızarana kadar bekletilir.
Üzerine sarımsaklı yoğurt ve 1 çorba kaşığı tereyağ da yakılmış pul biber veya biber salçası ile servis edilir.
AFİYET OLSUN...