Sayfalar

14 Aralık 2013 Cumartesi

Etli nohut

Kış mevsimi yemeklerinden etli nohut. Baklagillerin vücudumuza olan faydaları anlatmakla bitmez. İşte bu sebeple klasik türk mutfağı yemeklerimizden biri olan nohut yemeğini paylaşıyorum sizlerle.

MALZEMELER:
2 su bardağı nohut( 1 gece önceden ıslatılmış şişmiş nohut)
1 yemek kaşığı salça
1 yemek kaşığı biber salçası
1 orta boy soğan
2 adet sivri biber
300 gr kemikli yada kemiksiz kuşbaşı et
5-6 yemek kaşığı sıvı yağ
Tuz

HAZIRLANIŞI:
Ben düdüklü tencerede yaptım bu sebeple size tarifi bu şekilde vereceğim. Soğanları yemeklik doğruyoruz. Tenceremize etlerimizi koyuyor harlı ateşte suyunu salıp bırakana kadar pişiriyoruz. Yağıda tencereye ekliyor üzerine soğan ve ince doğranmış biberleri ekliyor kavuruyoruz. Soğanlar pembeleşince salçasını , tuzunu ve şişmiş nohutları ekleyip 1 parmak geçene kadar kaynar suyunu döküyoruz.Düdüklü tenceremizin kapağını kapatıp kaynamaya başladıktan sonra 20 dakika pişiriyoruz. Yemeğimiz hazırdır.
AFİYET OLSUN...