Sayfalar

11 Aralık 2013 Çarşamba

Etli Krep Kapama

Ana yemeklerde  servis tabağında farklı sunumlar ve lezzetler arayanlar için nefis bir öneri Etli Krep Kapama ...

Verilen ölçülerle yapıldığında 7 adet krep kapama elde edilir.
Krep Hamuru İçin Gerekli Malzemeler
2 adet yumurta
1 su bardağı un
1 çay kaşığı tuz
Süt ( akışkan bir hamur elde etmek için azar azar ilave edilerek karıştırılarak yaklaşık 1,5 su bardağı )
Et İçin Gerekli Malzemeler
500 gram dana kuşbaşı
1 adet orta boy ince doğranmış soğan
2 adet yeşil etli köy biberi
1 adet kabukları soyulmuş küp küp doğranmış domates
Tuz,pul biber,karabiber
2 çorba kaşığı sıvı yağ
Beşamel  Sos İçin Gerekli Malzemeler
1 çorba kaşığı un
1/2 çorba kaşığı tereyağ
2 su bardağı süt
1 çay kaşığı tuz
Üzeri İçin Gereken Malzeme
İstenilen miktarda rendelenmiş kaşar peynir
Hazırlanışı ve Yapımı
Öncelikle kuşbaşı doğranmış etler düdüklü tencere de 10 dakika pişirilir,pişen etlerin üzerine sıvı yağ eklenip suyunu çekene kadar kavrulur.Etin kendi suyuyla haşlanması yeterli olacaktır su eklemeye gerek yok.
Ardından önce soğan sonra biberler  ve domates sırasıyla eklenip her biri 2-3 dakika kavrulur.
Baharatları da eklenip ocaktan alınır.
.........................................................................................................................................................
Tencere içine beşamel sos için gerekli olan tereyağ eklenip eritilir üzerine un ilave edilip 2 dakika orta harlı ateşte çevrilir.
Süt ve tuz ilave edilip muhallebi kıvamı alana kadar karıştırılarak pişirilir.
Pişen sos etin üzerine eklenip karıştırılır.
............................................................................................................................................................
Krep için gerekli malzemeler süt hariç genişçe bir kaba eklenip azar azar süt eklenerek çırpılır akışkan bir hamur elde edene kadar  ( kek hamurundan daha akışkan ) süt eklenerek çırpmaya devam edilir.
Hazırlanan krep hamuru 1 tatlı kaşığı sıvı yağ ile yağlanmış kızgın tava içine 1 kepçe dökülüp kepçenin tersi ile yayılarak inceltilmiş şekilde altı üstü hafif kızartılır.
Krep pişerken kısık ateşten bir doz daha yüksek ateş tercih edilmeli ve çevrilmeye zorlanmamalıdır kızaran pişen yüzey kendiliğinden çevrilecektir.
...............................................................................................................................................................
Krepler düz zemin üzerine alınıp ortasına hazırlanan soslu et harcından eşit şekilde paylaştırıldıktan sonra bohça katlama şekli ile katlanıp,kat yeri alta gelecek şekilde yağlı kağıt serili tepsiye dizilir.
Üzerine rendelenmiş kaşar peynir serpilerek fırında kaşar eriyip hafif kızarana kadar bekletilir.
Etli Krep Kapama sıcak servis için hazır.
AFİYET OLSUN...