Sayfalar

20 Aralık 2013 Cuma

Çörekotlu Düğme Kurabiye



Bu kurbiyeler nasıl lezzetli oldu anlatamam. Öyle de kolay yapılıyor ki bütün misafir sofralarınızda yer almaya aday. Çörekotu zaten tuzlu kurabiyelere çok yakıştırırdım ama bu tarifle daha güzel oldu sanki.

Malzemeler:

125 Gr Tereyağ
1 Çay Bardağı Zeytinyağ
2 Adet Yumurta (Birinin sarısı üstüne sürülecek)
1/2 Su  Bardak Yoğurt
2 Çorba Kaşığı Sirke
1 Tatlı Kaşığı Şeker
1 Tatlı Kaşığı Tuz
3 Tatlı Kaşığı Çörekotu
1 Adet Kabartma Tozu
5 Su Bardağı Kadar Un

Oda sıcaklığındaki tereyağını yumurtalar ile çırpın. Üstüne zeytinyağ,yoğurt, tuz ve şekeri ekleyin ve çırpmaya devam edin. Son olarak unu kontrollü olarak kabarma tozu ile birlikte katın. Ele yapışsa da kolay ayrılan bir hamur oluyor. Önce mikser ile başladım ama unu ekledikten sonra elimle yoğurdum. En son çörekotunu katıp eşit bir şekilde hamura dağılıncaya kadar yoğumaya devam ettim.Cevizden biraz küçük aldım yuvarlayıp yağlı kağıt serilmiş tepsiye dizdim. Sonra da üstüne yumurta sürüp fırına verdim. 170 derece de bir 15 dakika içinde pişti. Hem çok kolay hem de çok kısa bir sürede yapılan bir tarif. kesinlikle öneririm.
Afiyet olsun.